info
Thank you for visiting my theme! Replace this with your message to visitors.

מטבח פולני מסורתי

מטבח פולני מסורתי

       טעם, ריח ומראה עיניים הם שלושה חושים חזקים שמשפיעים עלינו כשאנו מבקרים במקום. 
       ​לעיתים החוויות שחווינו באמצעות חושים אלה, מחזירים אותנו פעם אחר פעם לאותו מקום, כדי
       לראות, לטעום, להריח ולחוות שוב את מה שחווינו. לעיתים זה הפוך וחוויות הטעם, הריח
       והראיה היו סבל עבורנו ואנו לא מוכנים לנסות שנית, אולי הפעם יהיה אחרת. 

       המטבח הפולני המסורתי הושפע לאורך הדורות מן האירועים הפוליטיים שעברו על פולין, ממטבחי
      ​ העמים מארבעת כנפי רוחות השמיים, שכבשו או ניסו לכבוש את המדינה.

       האוכל הפולני המסורתי טעים מאוד, כבד מאוד ומחמם כמו שנהוג בארצות קרות. בפולין היום
       ​אפשר למצוא מסעדות המגישות אוכל שמקורו בכל קצווי תבל.

       רבים מהמסיירים עמי רוצים בבואנו לפולין לאכול אוכל פולני מסורתי, ולכן אביא כאן מאכלים
       ​מן המטבח הפולני המסורתי ונתחיל במרק. 

       מרקים

      Rosół - מרק בשר וירקות הנחשב ל"מלך" המרק הפולני ובבתים פולנים נהוג להגישו בימי
      ​ראשון. 
      ​מרכיבי המרק: בשר, עוף, כבד עוף, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, בצל חרוך, שום, טימין,
     ​ פטרוזיליה קצוצה, פטריות פורצ'יני יבשות, פלפל שחור, פלפל אנגלי ומלח.
      מוגש עם איטריות או קוביות כוסמת ופטרוזיליה קצוצה מפוזרת על המרק.

​      מרק ז'ורק, כי אין כמו ז'ורק. בכל ביקור בפולין, אני חייבת, אבל ממש חייבת לאכול מרק ז'ורק
      המכיל בתוכו ארוחה שלמה ובתוספת לחם, מחזיק אותך ליום שלם.  

      Żurek - מרק עשיר בטעם חמצמץ על בסיס קמח שיפון, חתיכות בשר, נקניק מעושן, ביצה קשה,
     ירקות ושמנת חמוצה.

barszcz = Borscht - בורשט. מקורו של מרק הבורשט באוקראינה. מרכיביו: חתיכות בשר בקר/ בשר חזיר, שומן, סלק, כרוב, גזר, סלרי, בצל, תפוחי אדמה, פטריות, רסק עגבניות, פטרוזיליה, עירית, שמיר, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פלפל שחור ושמנת חמוצה.

kapuśniak - קפושניאק, מרק כרוב כבוש שמרכיביו: כרוב כבוש, כרוב, ירקות שורש, חתיכות בשר, עשבי תיבול, תבלינים, שמנת חמוצה.

מוצרי חלב

Oszczypek  - אושצ'פק, גבינה חצי קשה מעושנת המיוצרת מחלב כבשים מלוח בתוספת חלב בקר לא מפוסטר. מקורה של הגבינה בהרי הטטרה. בתהליך הכנת הגבינה החומר מוכנס לתוך תבניות עץ מגולפות  בדגמים שונים וכשהגבינה מתקשה ומוצאת מן התבנית, היא נראית כמו חתיכת עץ מגולף. טעמי הגבינה הם ברמות שונות של עישון. אני משוגעת על גבינת אושצ'פק, ורוכשת אותה תמיד בכמה טעמים. 

Bryndzaברינזה, זו גבינה לבנה רכה עשוייה מחלב בקר או כבשים מפוסטר. מקורה באזורPodhale   שבפולין ובסלובקיה.

  śmietana - שמייטנה, שמנת חמוצה הניתנת כתוספת למאכלים רבים כמו מרקים מסוגים שונים,
  ​כיסונים בטעמים רבים ועוד. השמנת נוצרת בשכבתו העליונה של החלב כתוצאת תסיסתו ונוצרת
   בשכבתו העליונה. אחוזי השומן משתנים אך דרגתו הממוצעת נעה בין 12-16%.    

  ​